MUDr. Dana Maňasková

  • medicinman.cz
  • Činnost
    • Metabolic Balance®
    • Přednášení, prezentace, výuka
    • Překlady a tlumočení - AJ, NJ
    • Volnočasová tvorba
    • Výživové poradenství
  • Nemoci a symptomy
  • Léky, látky a laboratorní testy
  • Postupy, metody a terapie
  • Dietologie a potravinářství
  • P-o-traviny, rostliny aj.
  • Papírování
  • Zajímaví lidé a činnosti
  • Odborná pracoviště
  • Odborné odkazy
  • Obecné odkazy a tipy
  • Kalendář akcí
  • CV a kredity
  • Fantazie, nápady a snění
  • Získat tento redakční systém

Vyhledávání na medicinman.cz
 

Maso - Meat

PAU

  • 2016 v uzených rybích výrobcích (uzené šproty v oleji) a uzených rybách
    • Především uzených makrelách
  • Benzo(a) pyrenu a dalších PAU jako suma PAU
    • Potvrzena ve všech analyzovaných vzorcích
      • Z pohledu platného limitu byly všechny vzorky vyhovující.
  • 2016 masné výrobky
    • Stanovení PAU a tepelně opracované a neopracované netrvanlivé výrobky (uzená kýta, uzená krkovice)
    • PAU + ve všech analyzovaných výrobcích
    • Maximální limit pro benzo(a)pyren a sumu PAU nebyl překročen u žádného

Informace
  • http://eagri.cz/public/web/file/541666/Zprava_o_cinnostech_SZV_za_rok_2016.pdf

Benzo(a)pyren

  • 28/03/2018 (6.3 µg/kg - ppb) a polycyklické aromatické uhlovodíky (37.4 µg/kg - ppb)
    • V chlazeném uzeném vepřovém kolenu
  • Hlaseno Slovensko
  • Země puvodu Polsko
Informace
  • www.bezpecnostpotravin.cz/hlaseni-v-systemu-rasff-13-tyden-2018.aspx

Porcování masa

Krájení masa

  • Maso musí být vychladlé a doměkka upravené
  • Vždy se krájí přes vlákno [1]
  • Krájí se masa
    • Pečená,
    • Vařená,

Stříhání masa

  • Drůbež se stříhá na čtvrtky

Pracovní plochy

  • Pozor na syrové maso a tepelně upravené – oddělení pracovních ploch a všeho
Délka expozice: 1/80 s
Clona: 4.6
Čas focení: 2011:11:03 17:11:19
Blesk: ano (9)
Délka expozice: 1/13 s
Clona: 3.5
Čas focení: 2010:01:27 19:33:50
Blesk: ano (16)
Délka expozice: 1/50 s
Clona: 4.2
Čas focení: 2010:03:04 12:06:24
Blesk: ano (9)
O úroveň výše

Poslední aktualizace: 23. 9. 2019 20:39:32
© Dana Maňasková 2010,
e-mail