MUDr. Dana Maňasková

  • medicinman.cz
  • Zájmy a činnosti
  • Nemoci a symptomy
  • Léky, látky a laboratorní testy
  • Postupy, metody a terapie
  • Dietologie a potravinářství
  • P-o-traviny, rostliny aj.
  • Papírování
  • Zajímaví lidé a činnosti
  • Odborná pracoviště
  • Odborné odkazy
  • Obecné odkazy a tipy
  • Kalendář akcí
  • CV a kredity
  • Fantazie, nápady a snění
  • GDPR

Vyhledávání na medicinman.cz
 

Pektin

Zdroje pektinů

  • Jablka
  • Citrusy
  • Cukrová řepa [1]

Želírování pektinu - oxidační gelatinizace

  • Gel je termo-irreverzibilní
  • Peroxidáza
    • Vyžaduje přídavek hydrogenperoxidu [1]
  • Lakáza
    • Schopna využít kyslík přítomný ve vzorku
    • Katalazuje zesíťování
    • Oxiduje anthokyany ve šťávě z černého rybízu
      • Odbarvení šťávy [1]
    • Oxiduje mastné kyseliny s krátkým řetězcem v mléce
      • Vznik nepříjemného pachu u mléka [1]
Literatura:

[1] Agronavigátor [Internet]. [citován 2012 srp 11]. Available z: www.agronavigator.cz/default.asp?ch=13&ids=421&typ=1&val=13572
O úroveň výše

Poslední aktualizace: 21. 9. 2013 20:53:56
© Dana Maňasková, metabalance.cz
e-mail