MUDr. Dana Maňasková

  • medicinman.cz
  • Zájmy a činnosti
  • Nemoci a symptomy
  • Léky, látky a laboratorní testy
  • Postupy, metody a terapie
  • Dietologie a potravinářství
  • P-o-traviny, rostliny aj.
  • Papírování
  • Zajímaví lidé a činnosti
  • Odborná pracoviště
  • Odborné odkazy
  • Obecné odkazy a tipy
  • Kalendář akcí
  • CV a kredity
  • Fantazie, nápady a snění
  • GDPR

Vyhledávání na medicinman.cz
 

leky-latky/sacharidy/skroby

Amylopektin


Amylóza


Glykogen

  • Podobný škrobu ale živočišného původu
  • štěpením glykogenu uvolňování molekul glukózy
    • Glukogeneze glykolýzou k udržení glykémie
  • V játrech
    • 50–150 g glykogenu
    • K udržení stálé hladiny glykémie
  • Ve svalech
    • 200–500 g glykogenu
    • Pouze pro práci svalů
    • Záleží na trénovanosti jedince
    • Intenzivní činnost - vyčerpání do 2h
      • únava, vyčerpání, svalová slabost
  • V ledvinách

Luštěninové nudle

  • Pure mung bean starch or pure soybean starch
    • Permitted by metabolic balance®
    • Beginning from the third phase
  • Mixture of different starches are less compatible with Metabolic Balance® [1]

Škroby

  • Hlavní složka obilného zrna až:
    • 52% žito / sušiny
    • 80% rýže / sušiny
  • Brambory

Výskyt

  • Rostlinná forma zásob glukózy
  • V semenech, listech a ovoci
  • V zrnech
    • Pšenice, rýže, ječmen, kukuřice aj.
  • V kořenech a hlízách
    • Brambor, vodnice, bílé krmné řepy aj.
O úroveň výše

Poslední aktualizace: 13. 7. 2019 0:48:09
© Dana Maňasková, metabalance.cz
e-mail