potraviny/celer/celer-bulvovy
Celer
Ingredience
o 2 velké bulvy celeru (asi 1,3 kg celkem)o 3–4 lžíce slunečnicového olejeo 1 lžíce jemného kari kořenío mořská sůlNA OMÁČKUo 200 g zakysané smetanyo 1 lžíce petrželky, nasekanéo 1 stroužek česneku, drcenéhoPříprava jídla
1 Promíchejte přísady na omáčku, podle chuti osolte a dejte chladit. Celer oloupejte a nakrájejte na hranolky o síle asi 1,5 cm.2 Vhoďte je do vroucí osolené vody na 1–2 minuty, slijte a vraťte do hrnce. Přidejte olej, kari a osolte. Dobře promíchejte, aby se hranolky obalily.
3 Ochuceny´ celer rozprostřete na plech vyloženy´ pečicím papírem tak, aby mezi jednotlivy´mi hranolky zůstalo místo. V troubě předehřáté na 220 °C pečte 30–35 minut dozlatova. Podávejte s připravenou omáčkou.