MUDr. Dana Maňasková

  • medicinman.cz
  • Zájmy a činnosti
  • Nemoci a symptomy
  • Léky, látky a laboratorní testy
  • Postupy, metody a terapie
  • Dietologie a potravinářství
  • P-o-traviny, rostliny aj.
  • Papírování
  • Zajímaví lidé a činnosti
  • Odborná pracoviště
  • Odborné odkazy
  • Obecné odkazy a tipy
  • Kalendář akcí
  • CV a kredity
  • Fantazie, nápady a snění
  • GDPR

Vyhledávání na medicinman.cz
 

Jogurt - Yogurt, yoghourt

Domácí jogurt s minimem práce

  • Obyčejné mléko, žádné přísady nejsou třeba, jde i polotučné
  • Malý otvor pro vnesení kultury
  • Klasický postup obsahuje přelévání mléka do hrnce, převařování, chladnutí, zamchání kultury, přelévání, zajišťování izolace k udržení tělesné teploty
    • Většinou po x kultivacích takový jogurt pak chytí nějakou pachuť, jak se v něm namnoží nějaká kontaminace
  • Vzhledem k tomu, že ono trvanlivé mléko v krabici vydrží i x měsíců než se zkazí = je sterilní = není nutné ho dál převařovat
    • Pokud se chce člověk ujistit, stačí vstupně trošku odlít na lžičku a ochutnat, že není zkažené
.1.jpg
  • Mne se oděvdčila odměrka typu injekce pro přenášení jogurtu
  • Do mléka dám 2-3 dávky - pro jistotu
    • Ale mohu tam vysypat například i obsah gynekologické kapsle a pomnožit cíleně ony žádané laktobacily
      • Teď se mi osvědčily Gynimun intimprotect
.2.jpg
  • Otovr mléka pak zahnu / zavřu
  • Pak je potřeba mléko zahřát na tělesnou teplotu a toto udržet cca 24h
  • Zjistila jsem, že bohatě stačá, když mléko postavím na topení
    • Hadřík kolem pomůže zahcytit a udržet víc tepla na krabici
.3.jpg
  • Druhý den je jogurt hotový, lze se přesvědčit otvorem v krabici
  • Stačí již jen přenést do lednice
  • A potom zvolit nějaký praktický způsob zvětšení otvoru krabice pro vyndavání jogurtu
    • Zároveň se však vyplatí nechat tam materiál na zakrytí, když zrovna nesníme celý litr jogurtu najednou
.4.jpg

Jogurt ve snídani Metabolic Balance

.metabolic-balance-jogurt.jpg
  • Breakfast with yogurt
    • Fruit has no ingredients that interfere with the absorption of nutrients, such as:
      • Oxalic acid
      • Phytic acid
O úroveň výše

Poslední aktualizace: 28. 2. 2019 10:24:10
© Dana Maňasková, metabalance.cz
e-mail