MUDr. Dana Maňasková

  • medicinman.cz
  • Zájmy a činnosti
  • Nemoci a symptomy
  • Léky, látky a laboratorní testy
  • Postupy, metody a terapie
  • Dietologie a potravinářství
  • P-o-traviny, rostliny aj.
  • Papírování
  • Zajímaví lidé a činnosti
  • Odborná pracoviště
  • Odborné odkazy
  • Obecné odkazy a tipy
  • Kalendář akcí
  • CV a kredity
  • Fantazie, nápady a snění
  • GDPR

Vyhledávání na medicinman.cz
 

Pěstování kokosů

Geograficky

  • Coconut (Cocos nucifera L.) is economically important and generally used in many traditional foods of
    • Pacific and Asian regions (DebMandal & Mandal, 2011)
  • Asia is the major coconut producer all over the world
  • 90% of the world's total coconuts are cultivated in
    • Indonesia,
    • Philippines,
    • India,
    • Sri Lanka,
    • Thailand
  • About 70% of coconuts are consumed domestically
    • Over half of the crop is consumed fresh (Grimwood, 1975)
  • Edible coconut products are mostly obtained from
    • Meat (solid endosperm)
    • water (liquid endosperm) (Grimwood, 1975)

Podmínky

  • Roste v přímořském pásmu, obvykle přímo na pobřeží, často na písečných plážích, na zasolených půdách a korálových útesech, ale nezřídka se vyskytuje i ve vnitrozemí, kde se objevuje především kolem větších sladkovodních toků.
O úroveň výše

Poslední aktualizace: 23. 4. 2019 0:22:25
© Dana Maňasková, metabalance.cz
e-mail