MUDr. Dana Maňasková

  • medicinman.cz
  • Zájmy a činnosti
  • Nemoci a symptomy
  • Léky, látky a laboratorní testy
  • Postupy, metody a terapie
  • Dietologie a potravinářství
  • P-o-traviny, rostliny aj.
  • Papírování
  • Zajímaví lidé a činnosti
  • Odborná pracoviště
  • Odborné odkazy
  • Obecné odkazy a tipy
  • Kalendář akcí
  • CV a kredity
  • Fantazie, nápady a snění
  • GDPR

Vyhledávání na medicinman.cz
 

Maso receptury

Čevabčiči :

  • 80 g maso vepřové
  • Sůl, pepř černý mletý, paprika sladká, voda
  • 10 g mouka hladká - obal
  • 30 g olej

Obložení

  • 20 g cibule
  • 50 g okurka salátová
  • 20 g hořčice
  • 20 g kapie sterilovaná

Poznámky

  • Vždy z mletého vepřového masa (původní receptura)
  • Typicky se sladkou paprikou - není povinné
    • Je to smažené mleté maso ve válečku
  • 1. válečky masa se obalí hladkou moukou - lépe pak drží
  • 2. smaží se
    • 2. a) na pánvi
    • 2. b) v troubě ve skleněné formě - podlité vodou - cca 200°C a více (typické teploty na maso)
      • V případě diet se přiklápí - aby nebyla kůrka
  • 3. zbylý olej se nalije zpět (
    Kam ??? Co že ??? )
  • 4. obložení na talíři typicky s
    • 2-3 druhy zeleniny: ledový list, cibule, okurka, hořtice, sterilovaná kapie, řepa aj.
Zdroj
TEC, 1. ročník NTD, 2019

Hovězí kostky :

  • 10 g olej
  • 10 g cibule
  • 80 g maso hovězí , sůl
  • 50 g celer
  • 30 g jablka
  • 5 g mouka hladká
Zdroj
TEC, 1. ročník NTD, 2019

Roláda:

  • 80g vepřová kýta, sůl
  • 10g Eidam
  • 1/5 ks vejce
  • 20g špenát mražený listový
  • 10g máslo
  • 10g mouka hladká

Poznámky

  • Kýta se rozklepe "na knížku"
    • Dá se tam náplň
    • Pak se to zaváže nítěmi na pečení / provázkem / jehlicemi
  • Náplně
    • A) špenátová
    • B) Karlovarský kotouč - vejce + hrášek + ev. mrkev
    • C) na másle míchané vejce + špenát + strouhaný Eidam
  • Zatažení masa na tuku na pánvi
    • Pokud se jedná o dietu, tak nasucho bez tuku
  • Do trouby na cca 200°C
    • Přiklopené, podlévat
    • Poslední část pečení odklopit - kůrčička
    • Nebo v konvektomatu - peče i v páře
    • Podlévání se provádí vodou - pod maso
      • Na maso se dává výpek
  • Zaprášení výpeku moukou
    • Zrůdné zhovadilé doporučení "nutričních terapeutů "(!) za účelem zvýšení "nutriční hodnoty" (!) pokrmu
      • Místo toho, aby dali pacientovi raději jablko nebo něco skutečně zdravého
Zdroj
TEC, 1. ročník NTD, 2019

Vepřová pečeně

  • 80 g vepřové maso, sůl, kmín celý
  • 10 g cibule - vydusit
Zdroj
TEC, 1. ročník NTD, 2019
O úroveň výše

Poslední aktualizace: 25. 11. 2019 10:37:50
© Dana Maňasková, metabalance.cz
e-mail