MUDr. Dana Maňasková

  • medicinman.cz
  • Zájmy a činnosti
  • Nemoci a symptomy
  • Léky, látky a laboratorní testy
  • Postupy, metody a terapie
  • Dietologie a potravinářství
  • P-o-traviny, rostliny aj.
  • Papírování
  • Zajímaví lidé a činnosti
  • Odborná pracoviště
  • Odborné odkazy
  • Obecné odkazy a tipy
  • Kalendář akcí
  • CV a kredity
  • Fantazie, nápady a snění
  • GDPR

Vyhledávání na medicinman.cz
 

Natto

Natto osobní zkušenost

  • Fermentovaný sojový výrobek velmi bohatý na vitamín K2
    • Proto jsem si to koupila v obchodě Lupínek (další obchod v Praze, který to nabízí, je Vegan store, více sem jich na internetu nenašla)
  • Páchne to podobně jako droždí - někomu to může být značně nepříjemné (rodina si stěžuje)
  • Po úpravě na pánvi se pachuť i pach značně zmírní
    • Podobně jako při práci s droždím - a i doporučované recepty jsou obdobné
  • Nevědla jsem zda takto má natto vypadat nebo zda je již plesnivé
    • Viz fotografie a změny některých bobů
  • Proběhlé konzultace:
    • P. Margit Slimáková, která na svém webu člnek o nattu mi odpověděla: "Na fotografiích vypadá natto zcela normálně." Usuzuji z toho tedy, že ho lze sníst...
    • Dr. Fořt: "Se domnívá, že asi Ok"
    • Jakub Přibyl: s nattem zatím nemá osobní zkušenost
    • Honza /eshop nejenleky.cz/: "Je to ok, pokud je chuť a vůně v normě."
      • Jak má vypad chuť a pach bohužel netuším, tak jsem to vzala jako že to bude ok
  • Natto jsem si tedy zkusmo udělala na pánvi s pórkem, solí, olejem, trochou sýru a pepřem. Když pominu pach, na který jsem si po nějaké době zvyknula, docela to bylo k jídlu. Další den mi nic nebylo. Již jsme snědla cca 6 těch vaniček a možná se cítím i tochu víc fit. Plyny, které ze mne odchází pak druhý den je však lepší necítit.
  • Příště si stran vitamínu K2
    • Koupím vitamín K2 v kapslích - již mám pár tipů
    • Dám se do pojídání kvašeného zelí a kapusty

.1.jpg
.2.jpg
.3.jpg


O úroveň výše

Poslední aktualizace: 12. 12. 2019 14:49:45
© Dana Maňasková, metabalance.cz
e-mail