Pečivo
Akrylamid
- Pekařské výrobky
- 2016 v 25 vzorcích pekařských výrobků
- Přítomnost potvrzena u všech skupin pekařských výrobků
- Chléb
- Sušenky
- Perník
- Extrudované snídaňové cereálie
- Krekrové pečivo
- Krekrové pečivo a perník
- akrylamid detekován ve všech odebraných vzorcích
- V krekrovém pečivu
- Od 236 do 359 µg.kg-1
- V perníku
- 205 do 310 µg.kg-1
- V 1 z 5-ti analyzovaných vzorků chleba +
- Ve 3 z 5 analyzovaných sušenek
- Snídaňové cereálie
- Dosahoval hodnot od 37 do 79 µg.kg-1
- Všechny zjištěné nálezy akrylamidu pod indikativními hodnotami
2- a 3-MCPD
- V běžném pečivu
- Od 0,12 do 0,83 mg.kg-1
Informace
eagri.cz/public/web/file/541666/Zprava_o_cinnostech_SZV_za_rok_2016.pdf