MUDr. Dana Maňasková

  • medicinman.cz
  • Zájmy a činnosti
  • Nemoci a symptomy
  • Léky, látky a laboratorní testy
  • Postupy, metody a terapie
  • Dietologie a potravinářství
  • P-o-traviny, rostliny aj.
  • Papírování
  • Zajímaví lidé a činnosti
  • Odborná pracoviště
  • Odborné odkazy
  • Obecné odkazy a tipy
  • Kalendář akcí
  • CV a kredity
  • Fantazie, nápady a snění
  • GDPR

Vyhledávání na medicinman.cz
 

Pečivo

Akrylamid

  • Pekařské výrobky
  • 2016 v 25 vzorcích pekařských výrobků
    • Přítomnost potvrzena u všech skupin pekařských výrobků
      • Chléb
      • Sušenky
      • Perník
      • Extrudované snídaňové cereálie
      • Krekrové pečivo
  • Krekrové pečivo a perník
    • akrylamid detekován ve všech odebraných vzorcích
  • V krekrovém pečivu
    • Od 236 do 359 µg.kg-1
  • V perníku
    • 205 do 310 µg.kg-1
  • V 1 z 5-ti analyzovaných vzorků chleba +
  • Ve 3 z 5 analyzovaných sušenek
  • Snídaňové cereálie
    • Dosahoval hodnot od 37 do 79 µg.kg-1
  • Všechny zjištěné nálezy akrylamidu pod indikativními hodnotami

2- a 3-MCPD

  • V běžném pečivu
    • Od 0,12 do 0,83 mg.kg-1
Informace

eagri.cz/public/web/file/541666/Zprava_o_cinnostech_SZV_za_rok_2016.pdf

O úroveň výše

Poslední aktualizace: 8. 4. 2018 19:11:08
© Dana Maňasková, metabalance.cz
e-mail