Denivka
- Denivka - Křehkoučké nasládlé - do salatu a všeho - musí se vědět kde roste ( prev.zameny). Jedlé i květy.
Denivkové výhonky
- Křehoučké a křupavé denivkové výhonky
- Chutnají podobně jako mladý pórek, jen jsou sladší.
- První zelenina, do které se můžete v předjaří opravdu zakousnout.
- Celé jedlé
- V Japonsku pěstují a jedí ve velkém
- "sansai", jarní horská zelenina
- Syrové, krátce restované na másle jako příloha, do omelet, zelených jarních koláčů a samozřejmě do kvašeností s kimči v čele
- Někteří lidé jsou na ně citliví.
- Napoprvé jen kousek a to nejlépe tepelně upravený.
- Přijde mi, že se teď nedají splést.
- Rašící cibuloviny a kosatce vypadají hodně jinak
- Pokud si chcete být jistí, počkejte do květu a místo růstu denivek si zapamatujte na příští jaro.
- Pokud je jen utrhnete a nevylomíte, zase dorostou a budou i kvést.