Jogurt - Yogurt, yoghourt
Domácí jogurt s minimem práce
- Obyčejné mléko, žádné přísady nejsou třeba, jde i polotučné
- Malý otvor pro vnesení kultury
- Klasický postup obsahuje přelévání mléka do hrnce, převařování, chladnutí, zamchání kultury, přelévání, zajišťování izolace k udržení tělesné teploty
- Většinou po x kultivacích takový jogurt pak chytí nějakou pachuť, jak se v něm namnoží nějaká kontaminace
- Vzhledem k tomu, že ono trvanlivé mléko v krabici vydrží i x měsíců než se zkazí = je sterilní = není nutné ho dál převařovat
- Pokud se chce člověk ujistit, stačí vstupně trošku odlít na lžičku a ochutnat, že není zkažené
- Mne se oděvdčila odměrka typu injekce pro přenášení jogurtu
- Do mléka dám 2-3 dávky - pro jistotu
- Ale mohu tam vysypat například i obsah gynekologické kapsle a pomnožit cíleně ony žádané laktobacily
- Teď se mi osvědčily Gynimun intimprotect
- Otovr mléka pak zahnu / zavřu
- Pak je potřeba mléko zahřát na tělesnou teplotu a toto udržet cca 24h
- Zjistila jsem, že bohatě stačá, když mléko postavím na topení
- Hadřík kolem pomůže zahcytit a udržet víc tepla na krabici
- Druhý den je jogurt hotový, lze se přesvědčit otvorem v krabici
- Stačí již jen přenést do lednice
- A potom zvolit nějaký praktický způsob zvětšení otvoru krabice pro vyndavání jogurtu
- Zároveň se však vyplatí nechat tam materiál na zakrytí, když zrovna nesníme celý litr jogurtu najednou
Jogurt ve snídani Metabolic Balance
- Breakfast with yogurt
- Fruit has no ingredients that interfere with the absorption of nutrients, such as:
- oxalic acid
- Phytic acid
- Breakfast with yogurt
- Avoid vegetables, and only eat fruit
- Fruit has no ingredients that interfere with the absorption of nutrients, such as:
- oxalic acid
- Phytic acid