Kaše
Kaše bramborová
- 250g brambory, voda, sůl
- 1/16 l mléko – dle potřeby
Zdroj
TEC, 1. ročník NTD, 2019Hrachová kaše:
- 100g hrách – namočit předem, voda
- 1/8 l mléko – dle potřeby, voda
- Sůl, majoránka, česnek
- 10g olej
- 20g cibule – maštění
Zdroj
TEC, 1. ročník NTD, 2019Nastavovaná kaše:
Poznámky
- 1. brambory oloupat, omýt, nakríjet na kostičky
- 2. vařit do horké vody se solí
- 3. slít vodu
- 4. přidat ohřáté mléko a umixovat na kaši
- 5. vařit krupky se solí + v průběhu se přidá česnek a majoránka
- 6. smíchat vše dohromady
Zdroj
TEC, 1. ročník NTD, 2019Zadělávaný květák = Bešamel
- 150 g květák, voda, sůl
- 10 g máslo
- 10 g mouka hladká, vývar z květáku
- 1/16 l smetana
- Petrželka, muškátový květ, sůl