Zpracování kávy
Rozpustná nebo instantní káva
- Sušeným práškem získávaným extrakcí pomletých kávových zrn [1]
Mletí kávy
- Pražená zrna umlít
- Kávomlýnky
- Tríštivé
- S rotujícími noži na hrídeli
- Drtici
- Kde lze nastavit požadovanou hrubost [1]
- Mletí má být pomalé
- Aby se káva neprehrála a neztratila své jemné aroma [1]
Spotrebitelské obaly
- V ochranné atmosfére
- Casto vakuove [1]
Kávová zrna a pražení
- Cerstvá kávová zrna jsou zelená
- Bez vune a chuti
- Vuni a chut získávají teprve pražením
- Ve speciálních strojích za pomoci horkého vzduchu a stálého promíchávání zrn
- Káva se musí po upražení rychle zchladit
- Aby se zachoval obsah éterických oleju
- Praží se na ruzné stupne podle požadavku odberatelu
- Káva snadno prijímá cizí pachy
- Musí se zabalit do 48 h od upražení
- Skladovat oddelene, v puvodních obalech, na cistých drevených podložkách [1]
Káva se sníženým obsahem kofeinu
- Zachovává co nejvíce svých typických vonných a chutových vlastností [1]
Transport
- Shipping lines must ensure only clean containers are used
- Avoiding cross-contamination by previous cargoes
- Draft Code of Hygienic Practice for the Transport of Foodstuffs in Bulk
- Semi-packed Foodstuffs of the Codex Alimentarius Commission [10]