Maso - Meat
PAU
- 2016 v uzených rybích výrobcích (uzené šproty v oleji) a uzených rybách
- Především uzených makrelách
- Benzo(a) pyrenu a dalších PAU jako suma PAU
- Potvrzena ve všech analyzovaných vzorcích
- Z pohledu platného limitu byly všechny vzorky vyhovující.
- 2016 masné výrobky
- Stanovení PAU a tepelně opracované a neopracované netrvanlivé výrobky (uzená kýta, uzená krkovice)
- PAU + ve všech analyzovaných výrobcích
- Maximální limit pro benzo(a)pyren a sumu PAU nebyl překročen u žádného
Informace
Benzo(a)pyren
- 28/03/2018 (6.3 µg/kg - ppb) a polycyklické aromatické uhlovodíky (37.4 µg/kg - ppb)
- V chlazeném uzeném vepřovém kolenu
- Hlaseno Slovensko
- Země puvodu Polsko
Informace
Porcování masa
Krájení masa
- Maso musí být vychladlé a doměkka upravené
- Vždy se krájí přes vlákno [1]
- Krájí se masa
- Pečená,
- Vařená,
Stříhání masa
- Drůbež se stříhá na čtvrtky
Pracovní plochy
- Pozor na syrové maso a tepelně upravené – oddělení pracovních ploch a všeho