Pivo - Bear
- Chut piva - terpeny
- Hnede lahve - kyseliny se mohou rozkladat svetlem
- Corona pivo - bile lahve - málo chmele
- Zkazene pivo - jako skunk srsd - rozklad kyselin humulonu až na sirné sloučeniny
Složení
- Ais 7-8 000 různých chemických látek
- 25x více polyfenolů a antioxidantů než v červeném vínu
- 300 etherických olejů v pachu piva
- Terpeny, sekveterpeny, alkoholy, aldehydy a ketony, estery, animy a nitrosloučeniny, sirné sloučeniny, vitamíny,...
8-prenylnaringenin (8-PN)
- Prenylflavonoid
- Nejpotentnější fytoestrogen
- Pod 100 ug /l
Isoxanthohumol (IX)
- Flavonoid
- Do 4mg/l
- O-demetylací z IX vzniká 8-PN
- S více než 90% efektivitou eubacterium limosum
- Cca 10 x zvyšuje množství aktivních 8-PN v GIT i při mírné konsumpci piva
- Estrogenní vliv piva