Pomazánky - receptury
Cibulová pomazánka
- 1. nakrájet cibule - aby neštípali, možno přelít horkou vodou (spařit)
- 2. nakrájená zelenina - okurka, šunka aj.
- 3. našlehat máslo a hořtici
- 4. smíchat vše dohromady a dochutit
Zdroj
TEC, 1. ročník NTD, 2019Pomazánka drožďová
- 10 g olej
- 20 g cibule
- 40 g droždí čerstvé, sůl, kmín drcený
- 1 ks vejce
- Pažitka
- 100 g chléb
Zdroj
TEC, 1. ročník NTD, 2019Pomazánka sardinková
- 30g tvaroh měkký
- 20g sardinky v oleji
- 10g cibule
- Sůl, pepř černý mletý
- 20g citrón – šťáva
- 80g chléb typ Šumava
Zdroj
TEC, 1. ročník NTD, 2019Pomazánka tvarohová
- 40 g tvaroh
- 5 g máslo, sůl
- 5 g cibule
- 10 g hořčice plnotučná
- 10 g okurka sterilovaná
- 10 g šunka
- 1/3 ks veka
Poznámky
- 1. aby cibule nepálila - po nakrájení se spaří (přelije se horkou vodou - v cedníku)
- 2. sunka, okurka - nakrájet
- 3. našlehat máslo + hořtice
- 4. smíchat vše dohromady
- 5. dochutit
Zdroj
TEC, 1. ročník NTD, 2019Vaječná sedlina :
- 1/32 l mléko, sůl
- 2 ks vejce
- 5 g máslo