Zahušťování polévek
Způsoby zahuštění
Polévka bramborová ( zahuštění mixovanými bramborami).Polévka zeleninová ( zahuštění zálivkou).Polévka zeleninová ( zahuštění jíškou).Polévka zeleninová ( zahuštění dietní jíškou).Zapečená brokolice s bešamelem ( zahuštění jíškou).Dušená mrkev ( zahuštění zaprášením).Ovocný kysel ( zahuštění škrobem).
Polévka bramborová:50 g brambory, sůl, voda60 ml mléko5 g máslopažitka
Polévka – zálivka:50 g zelenina polévková, vodasůl, česnek, majoránka5 g mouka hladká5 g máslo
Polévka – jíška:5g máslo5 g mouka hladká50 g zelenina polévková, vodasůl, česnek, majoránka
Polévka – dietní jíška:50 g zelenina polévková, vodasůl, česnek, majoránka5g máslo5 g mouka hladká
Zapečená brokolice:150 g brokolice, sůl, voda10 g máslo20 g mouka hladká125 ml mléko, sůl1 ks vejce (sníh)10 g máslo – forma10 g mouka hrubá – forma20 g Eidam
Dušená mrkev:10 g olej10 g cibule150 g mrkev
Sůl10 g mouka hladká (opražit na sucho)
Kysel:250 ml jablečná šťáva10 g pudink vanilka5 g cukr krupice20 g citrón