potraviny/caj/caj-zeleny
Hexaflumuron
- V zeleném čaji původem z Číny
- 2016 překročen MRL pro účinnou látku hexaflumuron
Informace
Dried leaves from the Camellia sinensis plant
- Processed into three types of tea:
- Oolong tea,
- Black tea,
- Green tea.
- Green tea extract is a bioflavonoid-rich, potent extract which
- Primarily for fighting free radicals
- High content of polyphenols - bioflavonoids
- Making green tea, the tea leaves are stabilized
- By moist or dry heat which destroys the enzyme polyphenoloxidase
- Thus, prevents oxidation of polyphenols
- These polyphenols are the main biologically active ingredients in green tea.
Preferred embodiments, the green tea is
- Dragon Well tea
- Lung Ching tea.
- The polyphenols in green tea are
- Catechins
- Multiple linked ring-like structures
- Polyphenols possessing antioxidant properties
- Include epigallocatechin-3 gallate (EGCG), epigallocatechin, and epicatechin-3-gallate
- ECGC has been shown to be an inhibitor of
- Urokinase (Jankun et al., 1997, Nature 387:561),
- Quinol-oxidase;
- Enzymes that may be crucial for growth of tumor cells
- EGCG also protects against digestive and respiratory infections
Čaj
- Dočetla sjem se, že čaj je velký zdroj hliníku a flouridů
- Má v osbě látky, které to vše v čaji umí na sebe vázat
- Když si čaj uvařím, jak moc a co ovlivňuje uvolňování těchto nežádoucích látek do nápoje?
- Právě mě napadlo, že pokud si někdo dá do čaje citron a okyselí to, tak to se tam těchto látek možná uvolní mnohem více?
- A vstřebá ve střevě asi také více?
- Zjevně je potřeba si tyto detaily někde dohledat, aby člověk denně nedělal zbytečně nějakou potencionalne fatální chybu z neznalosti