Maso receptury
Čevabčiči :
- 80 g maso vepřové
- Sůl, pepř černý mletý, paprika sladká, voda
- 10 g mouka hladká - obal
- 30 g olej
Obložení
- 20 g cibule
- 50 g okurka salátová
- 20 g hořčice
- 20 g kapie sterilovaná
Poznámky
- Vždy z mletého vepřového masa (původní receptura)
- Typicky se sladkou paprikou - není povinné
- Je to smažené mleté maso ve válečku
- 1. válečky masa se obalí hladkou moukou - lépe pak drží
- 2. smaží se
- 2. a) na pánvi
- 2. b) v troubě ve skleněné formě - podlité vodou - cca 200°C a více (typické teploty na maso)
- V případě diet se přiklápí - aby nebyla kůrka
- 3. zbylý olej se nalije zpět (
Kam ??? Co že ??? )
- 4. obložení na talíři typicky s
- 2-3 druhy zeleniny: ledový list, cibule, okurka, hořtice, sterilovaná kapie, řepa aj.
Zdroj
TEC, 1. ročník NTD, 2019Hovězí kostky :
- 10 g olej
- 10 g cibule
- 80 g maso hovězí , sůl
- 50 g celer
- 30 g jablka
- 5 g mouka hladká
Zdroj
TEC, 1. ročník NTD, 2019Roláda:
- 80g vepřová kýta, sůl
- 10g Eidam
- 1/5 ks vejce
- 20g špenát mražený listový
- 10g máslo
- 10g mouka hladká
Poznámky
- Kýta se rozklepe "na knížku"
- Náplně
- A) špenátová
- B) Karlovarský kotouč - vejce + hrášek + ev. mrkev
- C) na másle míchané vejce + špenát + strouhaný Eidam
- Zatažení masa na tuku na pánvi
- Do trouby na cca 200°C
- Přiklopené, podlévat
- Poslední část pečení odklopit - kůrčička
- Nebo v konvektomatu - peče i v páře
- Podlévání se provádí vodou - pod maso
- Na maso se dává výpek
- Zaprášení výpeku moukou
Zrůdné zhovadilé doporučení "nutričních terapeutů "(!) za účelem zvýšení "nutriční hodnoty" (!) pokrmu
Místo toho, aby dali pacientovi raději jablko nebo něco skutečně zdravého
Zdroj
TEC, 1. ročník NTD, 2019Vepřová pečeně
- 80 g vepřové maso, sůl, kmín celý
- 10 g cibule - vydusit